Visitalexandroupoli.gr

Visit Alexandroupoli - Logo
Search
Close this search box.
Βάθρες Σαμοθράκης - Καταρράκτης

Βάθρες: Οι φυσικές πισίνες στη Σαμοθράκη, πραγματικό θαύμα της φύσης

Ένα ακόμα άρθρο για την πανέμορφη Σαμοθράκη, από το newsbeast.gr , αυτή τη φορά αφιερωμένο στα πιο πολυσυζητημένα μέρη του νησιού, τις Βάθρες. Τις μυστικές αυτές φυσικές λίμνες που πέρα από κάλλος στο νησί προσφέρουν μια ιδιαίτερη στάση για τους εναλλακτικούς ταξιδιώτες. Πάμε λοιπόν να δούμε τους λόγους που κάνουν τις Βάθρες της Σαμοθράκης τόσο ξεχωριστές, με εξαιρετικά παραδείγματα τη Γριά Βάθρα και τη Βάθρα του Φονιά.

Δείτε ολόκληρο το αφιέρωμα:

Από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Σαμοθράκης που κάνουν το γύρο του κόσμου, οι περίφημες Βάθρες του νησιού, ένα πραγματικό θαύμα της φύσης που εντυπωσιάζει χωρίς δεύτερες σκέψεις όλους όσοι έχουν την τύχη να τις αντικρίσουν από κοντά και, φυσικά, να τις εξερευνήσουν εκ των έσω.

Βάθρες: Οι φυσικές πισίνες στη Σαμοθράκη, πραγματικό θαύμα της φύσης

Αν ζητηθεί σε κάποιον, λοιπόν, να περιγράψει ένα και μόνο στοιχείο στο νησί του μυστηρίου και της σπάνιας ομορφιάς, αυτό σίγουρα θα είναι οι περίφημες Βάθρες της Σαμοθράκης. Στην ουσία πρόκειται για αλλεπάλληλες φυσικές λίμνες, οι οποίες σχηματίζονται μέσα στα βράχια, με τα κρυστάλλινα και διαυγή νερά τους να προσελκύουν, τους πιο τολμηρούς, σε άκρως δροσιστικές και αναζωογονητικές βουτιές.

Ένα φυσικό σκηνικό που σίγουρα εντυπωσιάζει, λειτουργώντας ως άλλες σειρήνες, για να μαγέψουν τους επισκέπτες του νησιού με την απαράμιλλης αισθητικής φυσική ομορφιά τους, η οποία δύσκολα μπορεί να περιγραφεί στο 100% με λόγια.

Η πιο φημισμένη όλων είναι η βάθρα του Φονιά, στο πιο διάσημο φαράγγι της Σαμοθράκης. Μισή ώρα πεζοπορίας και μετά φτάνει κανείς σε αυτόν τον παραδεισένιο τόπο. Ένας μεγάλος και εντυπωσιακός καταρράκτης που καταλήγει σε μια ποταμίσια πισίνα με κρυστάλλινα νερά.

Σε απόσταση μόλις 2 χλμ. από τα Θέρμα, εντοπίζεται και η Γριά Βάθρα, από τις επίσης αρκετά φημισμένες βάθρες της Σαμοθράκης. Φωλιασμένη στην «αγκαλιά» ενός υπέροχου τοπίου με φτέρες και πλατάνια, αποτελείται, ουσιαστικά, από μια αλληλουχία δέκα συνεχόμενων καταρρακτών και βαθρών. Για τις πρώτες δύο βάθρες η διαδρομή είναι σχετικά εύκολη, ενώ για την τρίτη πρέπει να βουτήξει στα νερά της δεύτερης και για τις υπόλοιπες να έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση η οποία θα τον βοηθήσει αρκετά να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της διαδρομής.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Translate »