Visitalexandroupoli.gr

Visit Alexandroupoli - Logo
Search
Close this search box.
Εκδρομή στο Δάσος της Δαδιάς

Εκδρομή στο Δάσος της Δαδιάς

Μία επίσκεψη στο δάσος της Δαδιάς δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να βιώσουν την ομορφιά της φύσης. Το δάσος αυτό, πέρα από σημαντικό για τον τόπο, είναι πλέον και προστατευόμενο, διότι εκεί συμβιώνουν και ευδοκιμούν πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας των Βαλκανίων, της Ευρώπης και της Ασίας.

Δάση πεύκης και δρυός, ξέφωτα και βοσκοτόπια αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον για τα αρπακτικά πουλιά, αλλά και το ενδιαφέρον της εκδρομής κάθε επισκέπτη.

Στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς μπορείτε να βρείτε τρία από τα τέσσερα είδη γύπα της Ευρώπης και είναι το μοναδικό μέρος στην Ευρώπη που φιλοξενεί μαυρόγυπες.

Έχουν παρατηρηθεί 36 είδη αρπακτικών πτηνών και περίπου 60-65 είδη θηλαστικών. Κάποια από τα προαναφερθέντα ζώα είναι μαυρόγυπες, όρνια, νυχτερίδες, ζαρκάδια, λύκοι και αγριόγατες. Έχουν επίσης παρατηρηθεί περίπου 59 ζώα άλλων ειδών, όπως ερπετά και ψάρια.

Μία στάση στο Κέντρο Ενημέρωσης του Οικοτουριστικού Κέντρου Βιοτόπου Δαδιάς θα σας λύσει όλες τις απορίες και θα σας προσφέρει μία παραπάνω γνώση ως προς το Πάρκο και ό,τι μπορείτε να βρείτε εκεί.

Για όσους θέλουν την πλήρη εμπειρία που έχει να τους προσφέρει το δάσος της Δαδιάς, μπορούν να επισκεφθούν το παρατηρητήριο που παρέχεται για να μπορέσουν να δουν, έστω και από λίγο μακριά, τα άγρια αλλά όμορφα αυτά ζώα. Υπάρχει έντυπο υλικό, εκθεσιακός χώρος με φωτογραφικό υλικό και αίθουσα προβολών, στην οποία προβάλλεται σχετικό ντοκιμαντέρ.

Φεύγοντας, μην ξεχάσετε να περάσετε από το πωλητήριο για να πάρετε κάποιο αναμνηστικό, αν και η εμπειρία αυτή σίγουρα μένει αξέχαστη.

 

Μάθετε περισσότερα για τα κορυφαία αξιοθέατα και τις περιοχές που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε στον Έβρο και γνωρίστε περισσότερα για την ομορφιά και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Translate »