Visitalexandroupoli.gr

Visit Alexandroupoli - Logo
242546092_4885954038116451_7815883699838559161_n

ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΣΟΥΦΛΙΟΥ ΜΠΟΥΡΟΥΛΙΤΗ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ “ΤΑ ΓΝΑΦΑΛΑ”

Πολυτέλεια, σημασία στην λεπτομέρεια, διαχρονική αξία, απαλή υφή… είναι μερικές μόνο λέξεις που περιγράφουν τα Μεταξωτά Σουφλίου Μπουρουλίτη. Η οικογένεια Μπουρουλίτη παράγει με πάθος ,εδώ και τρεις γενιές, τη νέα λαϊκή τέχνη της Θράκης, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση, παράλληλα με σύγχρονες και καινοτόμες ιδέες.

Η γνωστή επιχείρηση, ασχολείται εδώ και 42 χρόνια με την μεταξουργία, δημιουργώντας μοναδικά χειροποίητα αριστουργήματα, που κάνουν διάσημη την αρχαία τέχνη του μεταξιού ,σε Ελλάδα και εξωτερικό, για την αξία και την υπεροχή της (ο οίκος Dior χρησιμοποίησε το μετάξι Σουφλίου σε πρόσφατη επίδειξη μόδας).

Στα Μεταξωτά Σουφλίου Μπουρουλίτη βρίσκουμε μία μεγάλη γκάμα από χειροποίητα κεντήματα, πλεκτές δαντέλες, μακραμέ, εσάρπες, φουλάρ φτιαγμένα με παραδοσιακές τεχνικές (όπως Βυζαντινή βελονιά, μακραμέ τέχνης της κομποδετικής, τεχνικές βελονιού) ,άριστη τεχνογνωσία, μεράκι και αγάπη δημιουργικότητα της οικογένειας Μπουρουλίτη όμως δεν σταμάτα εκεί, μιας και τα τελευταία χρόνια, βρίσκουμε κάτω από την γνωστή επωνυμία προϊόντα όπως τσάντες, μάσκες ύπνου, κοσμήματα, καλλυντικά και στέφανα γάμου φτιαγμένα με μετάξι και κουκούλι. 

Για μοναδικές χειροποίητες δημιουργίες που κρατούν αναλλοίωτη την αξία τους στο πέρασμα του χρόνου,τα Μεταξωτά Σουφλίου Μπουρουλίτη είναι η επιλογή!

 

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

“ΤΑ ΓΝΑΦΑΛΑ”

Η αγάπη για την παράδοση και τον πολιτισμό οδήγησε, την οικογένεια Μπουρουλίτη, στην δημιουργία του Λαογραφικού Μουσείου “Τα Γνάφαλα”. Στο μουσείο εκθέτονται αντικειμένα τεράστιας ιστορικής αξίας όπως τοπικές φορεσιές, μουσικά όργανα, οικιακά σκεύη και φωτογραφίες εποχής  που διατηρούν ζωντανές, στο πέρασμα του χρόνου, εικόνες γεμάτες συναισθήματα και αναμνήσεις. 

 

Οι πελάτες είπαν : “Η πεμπτουσία του επαγγελματισμού και της ποιότητας ….!!!” 

 

 

Μεταξωτά Σουφλίου Μπουρουλίτη

Ελ.Βενιζέλου 12, 68400, Σουφλί
+302554024168
www.bourouliti.gr
Μεταξωτά Σουφλίου Μπουρουλίτη
bourouliti_silk

 

 

Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου “Τα Γνάφαλα”

Ελ.Βενιζέλου 12, 68400, Σουφλί
+302554024168
gnafala.blogspot.com
Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου “Τα Γνάφαλα”
museum_gnafala_gr

 

 

Βρείτε όλες τις επιχειρήσεις με Παραδοσιακά Προϊόντα της Θρακης!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Translate »