Visitalexandroupoli.gr

Visit Alexandroupoli - Logo
Μουσείο Τέχνης Μεταξιού -φορεσιές

Μουσείο Τέχνης Μεταξιού

Σκοπός του Μουσείου Τέχνης Μεταξιού  είναι να αναδείξει και να διασώσει την πλούσια παράδοση  της περιοχής στην Μεταξουργία.

Πρωτότυπα εκθέματα σε συνδυασμό με την σύγχρονη τεχνολογία , οδηγούν τον επισκέπτη βήμα προς βήμα σε ένα ταξίδι τόσο μοναδικό όσο και ίδιο το μετάξι.

Το μουσείο  στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό ανακαινισμένο κτήριο.

Ο επισκέπτης του μπορεί να πάρει μια γεύση των σταδίων παραγωγής του μεταξιού μέσα από τα μηχανήματα που δουλεύουν όπως αναπήνιση, επεξεργασία του νήματος μέχρι και ύφανση, καθώς και την ζωντανή εκτροφή μεταξοσκώληκα στο μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου.

 Τα εκθέματα συμπληρώνονται με video που προβάλλουν όλα τα στάδια από την εκτροφή του μεταξοσκώληκα μέχρι το τελικό προϊόν.    

Το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού είναι εφοδιασμένο με ένα μοναδικό ηλεκτρονικό σύστημα ξενάγησης  το οποίο έχει πολυγλωσσική δυνατότητα  και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Ο  επισκέπτης μπορεί να προμηθευθεί δωρεάν από την γραμματεία του μουσείου τον ηλεκτρονικό ξεναγό και να περιηγηθεί μέσα στο μουσείο απολαμβάνοντας την ενημέρωση σε μια από τις παρακάτω γλώσσες : Ελληνικά , Αγγλικά , Γαλλικά , Γερμανικά , Ρώσικα και Τούρκικα  .

Σε όλη την διάρκεια του χρόνου πραγματοποιούνται κατόπιν ζήτησης εκπαιδευτικά προγράμματα σε θέματα ύφανσης και αναπήνισης . Επίσης , γίνονται ειδικές ξεναγήσεις στους διαμορφωμένους χώρους του σε οργανωμένα γκρουπ .

Στο Μουσείο Τέχνης Μεταξιού φιλοξενούνται εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις με θέμα την τέχνη και τον πολιτισμό όπως μουσικές βραδιές , κινηματογραφικές προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ , παρουσιάσεις βιβλίων και άλλα. 

Στο πωλητήριο του μουσείου θα βρείτε μεγάλη γκάμα μεταξωτών προϊόντων από την συλλογή της Μεταξουργίας  Τσιακίρη καθώς και ιδιαίτερα τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα από συλλόγους της περιοχής.

Το Μουσείο πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για την πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες ΑΜΕΑ όπως

( ΡΑΜΠΕΣ ΕΙΣΌΔΟΥ – ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑΣ  ΚΑΙ  ΕΙΔΙΚΈΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ )

 

Διεύθυνση : Βασιλέως Γεωργίου 199, Σουφλί

Τηλέφωνο: 2554022371 

Email : info@silkmuseum.gr

 

Ωράριο λειτουργίας 

365 ημέρες  το χρόνο  09.30 π.μ. – 21.00 μ.μ.

Είσοδος δωρεάν.

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Translate »