Visitalexandroupoli.gr

Visit Alexandroupoli - Logo
Search
Close this search box.
280114101_546522116817210_5094131924812350014_n

Ταξίδι στην Αλεξανδρούπολη – Πως να πάω;

Είστε έτοιμοι για μια παραθαλάσσια απόδραση, σε μια μοναδική πόλη με ιδιαίτερη ομορφιά;

Επιλέξτε την Αλεξανδρούπολη,  ένα ταξιδιωτικό προορισμό που καλύπτει τα γούστα και του πιο απαιτητικού ταξιδιώτη. Στην Αλεξανδρούπολη θα βρείτε πανέμορφες παραλίες, υπέροχα εστιατόρια, εξαιρετικά τοπικά προϊόντα αλλά και ευκαιρίες για να έρθετε κοντά στη φύση και την άγρια ζωή. Η πόλη αποτελεί σταυροδρόμι ιστορίας και πολιτισμών. Σήμα κατατεθέν, ο επιβλητικός Φάρος της πόλης, που φωτίζει αδιάκοπα τη θάλασσα.

Η πρόσβαση στον Έβρο και οι μετακινήσεις μπορούν να γίνουν με όλους τους τρόπους. Συγκεκριμένα η πρόσβαση στον Έβρο μπορεί να γίνει με:

  • Αεροπλάνο: Ο Διεθνής Αερολιμένας Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» βρίσκεται λίγα μόλις λεπτά από το κέντρο της πόλης (7 χλμ.) με συχνή συγκοινωνία. Η πρόσβαση στο αεροδρόμιο, γίνεται μέσω της Ευρωπαϊκής Οδού 90 (Ε90) που συνδέει την Ελλάδα με την Τουρκία. Πραγματοποιούνται καθημερινές πτήσεις από και προς την Αθήνα με τις εταιρείες Aegean Airlines και Sky Express αλλά και πτήσεις από και προς την Σητεία με την εταιρεία Sky Express ή από και προς το Ηράκλειο με την εταιρεία Aegean Airlines. Στο αεροδρόμιο λειτουργεί υπαίθριο και φυλασσόμενο πάρκινγκ για τους επισκέπτες που επιλέγουν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο.
  • Αυτοκίνητο: Η πρόσβαση στον Έβρο είναι εύκολη και γίνεται μέσω της εθνική οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης και της Εγνατίας Οδού. Η Αλεξανδρούπολη απέχει 800 χλμ από την Αθήνα (8-9 ώρες περίπου) και 310 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη (περίπου 3 ώρες).
  • ΚΤΕΛ: Το Κ.Τ.Ε.Λ Έβρου βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και πραγματοποιεί δρομολόγια από και προς τη Θεσσαλονίκη (4 ώρες περίπου), Καβάλα – Ξάνθη (70 λεπτά – 2 ώρες), Αθήνα( το ταξίδι διαρκεί περίπου 11 ώρες) αλλά και δρομολόγια εντός του νομού σε Φέρες – Σουφλί – Διδυμότειχο – Ορεστιάδα.
  • Τρένο: Και ο σταθμός βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και εξυπηρετείται από δρομολόγια InterCity από και προς τη Θεσσαλονίκη, και από τρία δρομολόγια συμβατικών τρένων προς τα Δίκαια.
  • Ακτοπλοϊκή σύνδεση: Η κύρια ακτοπλοϊκή σύνδεση που εξυπηρετεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι με τη Σαμοθράκη, το μοναδικό νησί του Έβρου. Η διαδρομή διαρκεί περίπου δύο ώρες. Τα δρομολόγια είναι πιο συχνά τους καλοκαιρινούς μήνες για να εξυπηρετούν τους ταξιδιώτες.
  • Σύνδεση με γειτονικές χώρες: Ο Συνοριακός Σταθμών των Κήπων του Έβρου είναι πλέον πολυσύχναστο σημείο για την πρόσβαση στον Έβρου και την Ελλάδα και βρίσκεται στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία. Απέχει περίπου τρεις ώρες από την Κωνσταντινούπολη. Σημεία διέλευσης που εξυπηρετεί την σύνδεση του Έβρου με την άλλη γειτονική μας χώρα τη Βουλγαρία είναι ο Κυπρίνος – Ιβαήλοβγκραντ και Ορμένιο – Σβιλενγκραντ

 

Οργανώστε λοιπόν το επόμενό σας ταξίδι στην Αλεξανδρούπολη και ανακαλύψτε την ομορφιά και την ιστορία της και μην παραλείψετε να γευτείτε τις βορειοελλαδίτικες νοστιμιές! Μάθετε περισσότερα για τη διαμονή και τη διασκέδαση σας στο site μας.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Translate »