Visitalexandroupoli.gr

Visit Alexandroupoli - Logo
Search
Close this search box.
Φθινοπωρινή Απόδραση Στη Σαμοθράκη

Φθινοπωρινή Απόδραση Στη Σαμοθράκη

Τι κι αν το καλοκαίρι μας έχει αποχαιρετήσει, τι κι αν μια γλυκιά μελαγχολία πλανάται στον αέρα… μια φθινοπωρινή απόδραση στη Σαμοθράκη είναι ότι χρειάζεστε για ένα long weekend γεμάτο με υπέροχες φθινοπωρινές εικόνες, γεμάτο ενέργεια και ζωογόνες συγκινήσεις που μόνο το αγαπημένο μας νησί μπορεί να προσφέρει…

Η οικεία εικόνα της Σαμοθράκης, ο αγαπημένος τόπος επιστροφής, τόσο μακριά από τα στερεότυπα των κοσμικών ελληνικών νησιών είναι ο ιδανικός φθινοπωρινός προορισμός, για μια φυσιολατρική επιστροφή στις ρίζες…

Μακριά από πολύβουα κλαμπ και την πολυκοσμία του Αυγούστου θα νιώσετε την απλότητα της ζωής των ντόπιων, θα χαρείτε όμορφα απόκοσμα τοπία και ερημικές βόλτες, και φαγητό αντάξιο της φήμης του!

Ξεκινήστε με μια βόλτα στη μαγευτική χώρα… Μόλις 5 χιλιόμετρα από την Καμαριώτισα, σκαρφαλωμένη στις πλαγιές του βουνού, η Χώρα με  τα πέτρινα σπίτια, τα στενά καλντερίμια, το Κάστρο αλλά και την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου που φυλάει την περιοχή από το 1875.

Τι κι αν κάποια μαγαζιά έχουν κιόλας κλείσει για το χειμώνα, μην πτοείστε… απολαύστε την μαγική ηρεμία του και την ενέργεια της Χώρας, πιείτε τον καφέ σας και δοκιμάστε τα καλύτερα γλυκά κουταλιού που φάγατε ποτέ! Πράουστο, βύσσινο, σύκο και καρύδι!

 Επιστρέψτε στη Χώρα την ώρα του δειλινού και απολαύστε το ηλιοβασίλεμα και τη θέα από το Κάστρο μαζί με ένα χαλαρωτικό ποτό!

Εξόρμηση στη φύση….yes please!!! Είμαστε στη Σαμοθράκη!

Ρυάκια και ορμητικοί καταρράκτες, οδοιπορικά μονοπάτια, μεγάλες δασικές εκτάσεις και φαράγγια είναι τα βασικά στοιχεία της!

Οργιώδης βλάστηση, πολλά φαράγγια για «περάσματα», και φυσικά οι βάθρες – φυσικές πισίνες που δημιουργούν μέσα στα βράχια οι καταρράκτες- με κρυστάλλινα και παγωμένα νερά, αν τολμάτε!

Πάρτε τη διαδρομή για τη Γριά Βάθρα, μέσα σε ένα υπέροχο τοπίο στα Θερμά που στολίζουν αιωνόβια πλατάνια και φτέρες. Το φθινοπωρινό σκηνικό συμπληρώνουν λίμνες και μικρά ορμητικά ρυάκια τα οποία συντηρεί με τα νερά του ο καταρράκτης που τρέχει με φόρα από τον Σάο, το επιβλητικό βουνό το οποίο λένε και Φεγγάρι.

Σταθείτε για μια σύντομη στάση στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, πάνω στο κύμα… ανάψτε ένα κεράκι και νιώστε την γαλήνη του μέρους!

Η παραλία του Κήπου βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα μακριά, και αξίζει να πάρετε το δρόμο που σας βγάλει προς τα κει, ακόμα και δεν είναι κατάλληλη μέρα για βουτιά!! Απλά περπατήστε πάνω στα βότσαλα και νιώστε την απεραντοσύνη του Θρακικού Πελάγους!

Επιστρέψτε προς Παλαιόπολη και στο  Ιερό των Μεγάλων Θεών – γενέτειρα της Νίκης της Σαμοθράκης που πλέον βρίσκεται στο Λούβρο.

Περιηγηθείτε στο χώρο και επισκεφθείτε φυσικά και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Last but not least…Η ανάβαση στο  ξωκκλήσι της Παναγίας Κρημνιώτισσας!

To μέρος σε καλεί για θέα και διαλογισμό προς το νότο, κοντά στην γνωστή παραλία της Παχιάς Άμμου που είναι περιτριγυρισμένη από ελαιώνες.

Και αν μη τι άλλο στη Σαμοθράκη θα φας καλά, πολύ καλά! Από το γνωστό ντόπιο κατσικάκι σε διάφορες εκδοχές, στη σούβλα, στο φούρνο, στη λαδόκολλα, γεμιστό με ρύζι… Ακόμα φρεσκότατα ψάρια και θαλασσινά, τραχανάδες, πίτες, νόστιμα τυριά και φυσικά υπέροχα γλυκά, μαρμελάδες και λικέρ!  

Η ώρα της επιστροφής θα είναι δύσκολη, μα η Σαμοθράκη δεν χορταίνεται… δεν εξαντλείται… θα ξαναγυρίσεις!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Translate »