Visitalexandroupoli.gr

Visit Alexandroupoli - Logo
Search
Close this search box.
278191082_531441014991987_2947640319600779418_n

Ταξιδέψτε στην Αλεξανδρούπολη: 10 στάσεις μέσα στην πόλη και γύρω από αυτήν!

Η Αλεξανδρούπολη αποτελεί πλέον ένα δημοφιλή προορισμό. Είναι η πόλη που ξεχωρίζει για την ρυμοτομία της,  την ατελείωτη παραλία της που είναι γεμάτη εστιατόρια, bars και ξενοδοχεία, το λιμάνι της, και φυσικά την ιστορία της. Αυτά είναι τα 10 πράγματα που πρέπει να συμπεριλάβετε στη λίστα σας όταν την επισκεφτείτε.

  1. Ο Φάρος

Σήμα κατατεθέν της πόλης είναι ο εντυπωσιακός φάρος της. Είναι από τους μεγαλύτερους φάρους στην Ελλάδα με ύψος που φτάνει τα 18 μέτρα. Το φως του φάρου φτάνει σε ακτίνα 24 μιλίων. Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τον καφέ ή το ποτό του στις πολλές καφετέριες που βρίσκονται γύρω. Τις καλοκαιρινές βραδιές ο παραλιακός δρόμος κλείνει για τα οχήματα και αυτή είναι η ιδανική στιγμή για μια βόλτα.

 

  1. Το Λιμάνι

Μια βόλτα στο λιμάνι θα σας ηρεμήσει και θα σας χαρίσει μοναδικές εικόνες. Με θέα το απέραντο γαλάζιο και τα μικρά βαρκάκια, απολαύστε ένα καφέ στο χέρι ή μια μπύρα. Από το λιμάνι ξεκινάει και το πλοίο για το όμορφο νησί της Σαμοθράκης, που βρίσκεται απέναντι, με συχνά δρομολόγια κυρίως το καλοκαίρι.

 

  1. Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.

Το Εθνολογικό Μουσείο στεγάζεται σε ένα πέτρινο νεοκλασικό κτίριο και αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα μουσεία της Βόρειας Ελλάδας. Η συλλογή του αποτελείται από 5.000 αντικείμενα, αρχειακό φωτογραφικό υλικό, καταγραφές και 3.700 βιβλία. Περιλαμβάνει περισσότερα από 500 εκθέματα του Θρακικού πολιτισμού οργανωμένο σε θεματικές ενότητες.

 

  1. Το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αλεξανδρούπολη

Μάθετε ακόμα περισσότερα για την ιστορία του τόπου με την επίσκεψη σας στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αλεξανδρούπολης που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Μάκρης, στην δυτική έξοδο της πόλης. Η μόνιμη έκθεση του μουσείου περιλαμβάνει θεματικές ενότητες των αρχαιολογικών χώρων και ευρημάτων της πόλης της Αλεξανδρούπολης και της ευρύτερης περιοχής.

 

  1. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Γνωρίστε την φυσική ιστορία του τόπου μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας που βρίσκεται στην περιοχή του Πλατανότοπου Μαΐστρου. Θα απολαύσετε μια ενδιαφέρουσα ξενάγηση και θα μάθετε για τον βιότοπο, την βιοποικιλότητα και τα προστατευόμενα είδη της περιοχής .

 

  1. Ιερά Μονή Παναγιάς του Έβρου

Η Ιερά Μονή Παναγίας βρίσκεται στην παραθαλάσσια περιοχή της Μάκρης. Το συγκρότημα περιλαμβάνει διώροφο οίκημα κελιών και χώρων υποδοχής και τη νέα πτέρυγα με εργαστήρια, βιβλιοθήκη και συμπληρωματικά κελιά. Στη Μονή υπάρχει ακριβές αντίγραφο της εικόνας της «Παναγίας Τριχερούσας», το πρωτότυπο της οποίας βρίσκεται στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους και αποδίδεται στον Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό.

 

  1. Δέλτα του Έβρου.

Σε κοντινή απόσταση από την πόλη βρίσκεται το μαγευτικό Δέλτα του Έβρου, το οποίο συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους βιοτόπους της Ευρώπης. Μπορείτε να κλείσετε περιήγηση με βάρκα και με ξεναγό.  Σίγουρα θα δείτε διαφορετικά είδη πτηνών- ίσως και φλαμίνγκο- οπότε καλό είναι να έχετε μαζί σας κιάλια.

 

  1. Δάσος της Δαδιάς

Συνδυάστε την περιήγηση στο Δέλτα του Έβρου με μια επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο του δάσους Δαδιάς. Παρά την μερική καταστροφή του, λόγω πυρκαγιάς το καλοκαίρι του 2023, το δάσος συνεχίζει να αποτελεί έναν ξεχωριστό τόπο και ένα μοναδικό οικοσύστημα που φιλοξενεί ένα μεγάλο αριθμό ζώων και πτηνών. Επισκεφτείτε το Κέντρο Ενημέρωσης για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για τις δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε εκεί.

 

  1. Σουφλί – Η “Πόλη του Μεταξιού”

 

Επισκεφτείτε το ακριτικό Σουφλί, και μάθετε περισσότερα για την ιστορία του τόπου. Σήμερα στην πόλη του μεταξιού πολλά παλιά αρχοντικά λειτουργούν σαν μουσεία με ξεχωριστές  συλλογές, που δίνουν την ευκαιρία στον επισκέπτη να γνωρίσει την εντυπωσιακή διαδικασία παραγωγής του μεταξιού.

 

  1. ‘Γεύση από Έβρο’

Στην επίσκεψη σας στην Αλεξανδρούπολη μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τις ντόπιες επιχειρήσεις όπου θα βρείτε Παραδοσιακά Προϊόντα και Τοπικά Είδη όπως αλλαντικά, ούζο, κρασιά, γλυκά κουταλιού, παγωτά μαρμελάδες, τυριά. Μερικά από αυτά είναι τα Παραδοσιακά Προϊόντα Τιάκας για παραδοσιακό καβουρμά, τo Evroshop με μεγάλη γκάμα από εβρίτικα προϊόντα, τα προϊόντα ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ για ούζο και τσίπουρο και τα Εβρίτικα Κελάρια για κρασί.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Translate »