Visitalexandroupoli.gr

Visit Alexandroupoli - Logo
Search
Close this search box.
AXD Αλεξανδρούπολη Παραλία

Αλεξανδρούπολη: Ένας ξεχωριστός προορισμός για κάθε εποχή

Ένα ταξίδι στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, έχει τόσα να προσφέρει στον ταξιδιώτη. Από τα πολυσύχναστα τουριστικά μέρη με θέα την θάλασσα, μέχρι τον μαγικό υδροβιότοπο του Δέλτα του Έβρου, μόνος οδηγός σας θα πρέπει να είναι η περιέργεια και η αγάπη για την εξερεύνηση.

Η Αλεξανδρούπολη είναι από τους καλύτερους προορισμούς που μπορείτε να επισκεφθείτε, και ειδικά το καλοκαίρι, μιας και είναι παραθαλάσσια περιοχή. Μια βόλτα στην παραλιακή οδό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα είναι αρκετή για να δείτε πώς σφύζει από ζωή η πόλη και πώς οι άνθρωποί της ξέρουν να διασκεδάζουν.

Στην «παραλία», όπως την αποκαλούν οι κάτοικοι, μπορείτε να πάρετε μια γεύση από την θρακιώτικη φιλοξενία και την εβρίτικη κουζίνα αν καθίσετε σε κάποιο από τα μεζεδοπωλεία και τα εστιατόρια με θαλασσινά που υπάρχουν σε αφθονία.

Οι ακτές που συνεχίζουν για αρκετά χιλιόμετρα με τους γραφικούς ορμίσκους και τις απέραντες αμμουδιές είναι η σίγουρη καλοκαιρινή στάση για ένα δροσερό μπάνιο. Πάρτε τις ψάθες σας ή καθίστε σε μία από τις σκιερές ξαπλώστρες των beach bar και απολαύστε την ημέρα σας.

Φυσικά, από μία πόλη με τόσο ενδιαφέρουσα ιστορία δεν λείπουν τα μουσεία και οι ιστορικοί χώροι. Για τους λάτρεις της ιστορίας και του πολιτισμού η Αλεξανδρούπολη κρύβει πολλά βυζαντινά και ρωμαϊκά μονοπάτια.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως πρόσφατα ο Δήμος Αλεξανδρούπολης πιστοποιήθηκε ως ένας «τουριστικός προορισμός φιλικός προς το ποδήλατο». Οι ποδηλατόδρομοι στην Αλεξανδρούπολη συνεχώς εξελίσσονται έτσι ώστε να μπορούν πολίτες και τουρίστες να απολαύσουν μια ασφαλή και ήρεμη βόλτα με το ποδήλατο.

Οι λάτρεις του ποδηλάτου μπορούν θα βρουν στην πόλη ένα μεγάλο οδικό δίκτυο ποδηλατοδρόμων και ειδικούς χώρους στάθμευσης για ποδήλατα. Πρόσφατα, μάλιστα, τοποθετήθηκαν και ειδικά σημεία επισκευής ποδηλάτων σε διάφορα σημεία του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετά συχνά διοργανώνονται και εκδηλώσεις αφιερωμένες στο ποδήλατο, με μεγάλη συμμετοχή, που κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την Αλεξανδρούπολη για τους ποδηλάτες.

Τέλος, το Δέλτα του Έβρου, με το μαγευτικό τοπίο και τα αξιοσημείωτα είδη που ζουν εκεί θα είναι μια μοναδική εμπειρία για κάθε επισκέπτη. Αν είστε τυχεροί μπορεί να δείτε ακόμα και φλαμίνγκο στον σημαντικό αυτόν υδροβιότοπο του Έβρου, αλλά, φυσικά, και άλλα πολλά σπάνια είδη φυτών και πουλιών, τα οποία επιλέγουν τα μέρη μας κατά τη μετανάστευσή τους. Επιλέξτε την περιήγηση με μια βαρκάδα και δείτε από κοντά όλους τους θησαυρούς που έχει να σας προσφέρει το ποτάμι. 

 

 

Μάθετε περισσότερα για τα κορυφαία αξιοθέατα και τις περιοχές που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε στον Έβρο και γνωρίστε περισσότερα για την ομορφιά και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Translate »