Visitalexandroupoli.gr

Visit Alexandroupoli - Logo
Search
Close this search box.
ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Σαμοθράκη: Ένας τόπος μυστήριος και μοναδικός

Μία επίσκεψη στην Σαμοθράκη, το μοναδικό αυτό νησί του Έβρου, είναι αρκετή για να σε κάνει να το λατρέψεις.

Σίγουρα όμως μία φορά δεν θα είναι αρκετή για να εξερευνήσεις όλα τα μυστήρια του νησιού και τα απέραντα μυστικά που κρύβει για τους επισκέπτες.

Αν δεν έχεις επισκεφθεί ποτέ τη Σαμοθράκη, φέτος το καλοκαίρι θα πρέπει σίγουρα να την σκεφτείς σαν πιθανό προορισμό. Και θα δεις αμέσως το γιατί!

Με το που φτάσεις, σε υποδέχεται η Καμαριώτισσα, το πιο κοσμοπολίτικο σημείο του νησιού, και συγκεκριμένα το Λιμάνι της Καμαριώτισσας.

Από εκεί, είναι και η αφετηρία του οδικού δικτύου για να ξεκινήσεις το ταξίδι και την περιήγησή σου στο νησί.

Ακολουθώντας τον δρόμο, ανηφορίζεις προς την Χώρα, τη πρωτεύουσα του νησιού, που σίγουρα μαγεύει κάθε επισκέπτη, με το γραφικό τοπίο, τα λιθόστρωτα σοκάκια και τα λιτά χαμηλά σπιτάκια. Βλέπει τα πάντα στο νησί, κρυμμένη στο βουνό, χαρακτηριστικό χτίσιμο της εποχής για να μην είναι ορατά τα χωριά από την θάλασσα λόγω των πειρατών.

Πάνω στον βράχο, το μεσαιωνικό κάστρο των Γατελούζων, σημάδι της μακραίωνης ιστορίας της Σαμοθράκης.

 

Σε μικρή απόσταση από τον οικισμό Θέρμα, στη βόρεια μεριά του νησιού, θα βρει κανείς τους περίφημους καταρράκτες της «Γριάς Βάθρας». Τα κρυστάλλινα νερά της «Γριάς Βάθρας» μαζί με την πυκνή βλάστηση και τον μικρό καταρράκτη, είναι πραγματικά ένα τοπίο βγαλμένο από παραμύθι. Σίγουρος σταθμός για μια γρήγορη δροσερή βουτιά τώρα το καλοκαίρι ή και μία ρομαντική εξόρμηση.

Δεν είναι όμως ο μόνος δημοφιλής καταρράκτης. Ο «Κρεμαστός» η «Κρεμαστό Νερό» είναι άλλος ένας top τουριστικός προορισμός. Εξίσου εντυπωσιακός αλλά πολύ πιο επιβλητικός στην όψη, «πέφτει» από τα 180 μέτρα, κατατάσσοντάς τον στους πιο ψηλούς καταρράκτες της Ελλάδας.

 

Για εσάς που περιμένατε να κάνετε το μπάνιο σας στη θάλασσα, φυσικά δεν θα μείνετε απογοητευμένοι. Η «Παχιά Άμμος», η πιο πολυσύχναστη παραλία της Σαμοθράκης, στη νότια μεριά του νησιού, περιμένει να βάλεις το μαγιό σου και να την επισκεφτείς.

Λίγα μέτρα πιο πέρα βρίσκεται και το ξωκλήσι της Παναγίας Κρημνιώτισσας με την θαυματουργή εικόνα.

Και γι’ αυτούς που προτιμούν το βουνό από τη θάλασσα μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στο Σάος, το ψηλότερο βουνό σε νησί του Αιγαίου.

Ό,τι προτίμηση και αν έχετε για τις διακοπές σας, η Σαμοθράκη έχει να σας προσφέρει όλα αυτά που ήδη αναφέραμε και ακόμα περισσότερα. Τα μυστήρια του νησιού περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Translate »